Samen de wereld mooier maken

Lopen op de bodem van de zee

De magie van het droogvallen ervaren

Op het Werelderfgoed Waddenzee gebeurt iets magisch: Het krachtenspel van de zon en de maan met de zee wordt hier zichtbaar. Waar het ene moment overal nog water is, is het volgende moment overal land. Als je op het juiste moment op de juiste plek bent, kun je dit beleven en met eigen ogen zien. Graag neem ik je mee op dit avontuur.

Bij Lauwersoog gaan we met de Raaf, een stoere vissermanschouw, door de sluis en zeilen de Waddenzee op. Op de juiste plaats gooien we het anker uit en zien hoe de zee verdwijnt en het land langzaam verschijnt. Tijd om van boord te gaan en dit land te verkennen: lopen op de bodem van de zee. Hier ontdek je de geheimen van het Wad en de karakteristieken die haar tot een Werelderfgoed maken. Als de zee terugkomt, gaan wij weer aan boord. Je ziet hoe het land langzaam weer onder de zeespiegel verdwijnt.

Een unieke ervaring rijker zeilen we terug naar Lauwersoog. Na deze tocht weet je waarom de Waddenzee een Werelderfgoed is.
Bij goed weer is er tijd voor een verfrissende duik in zoet of zout water.

Reacties van eerdere deelnemers:

– “Dit moet je één keer in je leven hebben meegemaakt!”
– “Mamma, ik heb de stilte gehoord! Ze was heel erg mooi.”
– “Een jaar later, komt deze tocht nog steeds regelmatig ter sprake bij ons. Het was zo bijzonder.”

Praktische gegevens:

Vertrek- en aankomsthaven/tijd: Lauwersoog, de tijd is afhankelijk van het getij. Duur van de tocht ± 7 uur. Er is plaats voor 8 mensen. Prijs is € 550,– voor deze dagtocht, dit is inclusief koffie/thee, koek en fruit.
De tocht wordt gepland n.a.v. de tijden van Laag Water Lauwersoog. Vertrek is 3-4 uur voor laag water en aankomst 3-4 uur na laag water, afhankelijk van windkracht en -richting. Drie dagen voor vertrek ontvang je, naar aanleiding van het weerbericht, de laatste informatie over de tocht.

Aanmelden:

Je kunt je voor deze tocht als groep aanmelden. In overleg plannen we een datum en stellen we het programma samen. Zowel Lauwersoog als Schiermonnikoog zijn mogelijk als haven van aankomst/vertrek.

Reserveren

Prijs: € 550