Samen de wereld mooier maken

Lopen op de bodem van de zee

Op het Werelderfgoed Waddenzee gebeurt iets magisch: Het krachtenspel van de zon en de maan met de zee wordt hier zichtbaar. Waar het ene moment overal nog water is, is het volgende moment overal land. Als je op het juiste moment op de juiste plek bent, kun je dit beleven en met eigen ogen zien. Na deze tocht weet je waarom de Waddenzee een Werelderfgoed is.

Bij Lauwersoog gaan we met de Raaf, een stoere vissermanschouw, door de sluis en zeilen de Waddenzee op. Op de juiste plaats gooien we het anker uit en zien hoe de zee verdwijnt en het land langzaam verschijnt. Tijd om van boord te gaan en dit land te verkennen: lopen op de bodem van de zee. Hier ontdek je de geheimen van het Wad en de karakteristieken die haar tot een Werelderfgoed maken. Als de zee terugkomt, gaan wij weer aan boord. Je ziet hoe het land langzaam weer onder de zeespiegel verdwijnt.

Praktische info

Vertrek- en aankomsthaven/tijd: Lauwersoog, de tijd is afhankelijk van het getij. Duur van de tocht ± 6 uur. Er is plaats voor 8 mensen. Prijs is € 550,– voor deze dagtocht, dit is inclusief koffie/thee, koek en fruit. De tocht wordt gepland n.a.v. de tijden van Laag Water Lauwersoog. Vertrek is ca. 3 uur voor laag water en aankomst ca. 3 uur na laag water, afhankelijk van windkracht en -richting. Drie dagen voor vertrek ontvang je, naar aanleiding van het weerbericht, de laatste informatie over de tocht.

Aanmelden

Je kunt je voor deze tocht als groep aanmelden. In overleg plannen we een datum en stellen we het programma samen. Zowel Lauwersoog als Schiermonnikoog zijn mogelijk als haven van aankomst/vertrek.

Reserveren

Prijs: € 550