Samen de wereld mooier maken

De Raaf

De Raaf is een stoere stalen vissersmanschouw van rond 1965. Het is één van de laatste van deze schepen die nog voor de visserij gebouwd is. De resten van waar vroeger de visbun zat, zijn nog steeds te zien en de oude visserijmotor zit er nog in. Tegenwoordig wordt er vooral mee gezeild.

In 2002 kocht ik het schip. Ik viel voor haar stoere uiterlijk en voor haar ronde vormen, bovendien was de maat handzaam, als je grote schepen gewend bent. Er was veel achterstallig onderhoud en dus ook veel mogelijkheden om het schip eigen te maken. Dat is inmiddels gebeurd. Het onderhoud gaat gewoon voort.

De Raaf heeft een lekkere ruime kuip en een knus vooronder met daarin onder andere een tweepits gasstelletje, een wasbakje en een chemisch toilet. Vanuit de kuip zijn de zeilen te hijsen en is het hele schip te bedienen. Ook onder zeil is het schip zeer wendbaar, ze ligt lekker op haar roer en heeft goede zeilmogelijkheden. De Raaf is een platbodem wat haar uitermate geschikt maakt om droog te vallen en te varen op ondiep water. Dat gebeurt dan ook volop.

De Raaf biedt ruimte aan 8 personen plus de schipper. Aan boord zijn voor alle opvarenden reddingsvesten aanwezig.

Veiligheid vind ik belangrijk. Daarom was ik blij met de constatering van de keurmeester van de verzekering (november 2022): “Wij hebben vastgesteld dat het hier gaat om een zeer goed onderhouden vaartuig met een zeer gemotiveerde eigenaresse. Ook het houtwerk van mast en giek zijn van goede kwaliteit.”

IMG_20210611_141729
IMG_9025
IMG_7113
SANY0437
previous arrow
next arrow