Samen de wereld mooier maken

Doe eens Wad tocht

Zaterdag 02 oktober, 2021 - (6 personen)

Laag Water om 13.35 uur
Vertrek  4-5 uur voor Laag Water, aankomst 4-5 uur na Laag Water (afhankelijk van windkracht en -richting)
Op deze tocht varen we op de terugweg via de jachthaven van Schiermonnikoog. Daar afstappen voor een weekendje Schier is mogelijk.
Tocht met opkomende maan èn ondergaande zon!

Zondag 03 oktober, 2021 - (8 personen)

Laag Water om 15.00 uur
Vertrek  4-5 uur voor Laag Water, aankomst 4-5 uur na Laag Water (afhankelijk van windkracht en -richting)

Zin om met de handen uit de mouwen samen iets te doen aan de plastic soep? Vaar dan mee met een Doe Eens Wad-tocht naar Het Rif. Dat is een prachtige zandplaat, middenin de Waddenzee, tussen Ameland en Schiermonnikoog. Door de stroming van de zee komt hier veel afval terecht: van stofzuigerslangen en visnetten, tot schoenen en zelfs brokstukken van een vliegtuig. Wat de mens heeft gedumpt, legt de zee daar neer. Bij Lauwersoog gaan we met de Raaf, een echte vissermanschouw, door de sluis. Vanaf daar zeilen we met de stroom mee naar deze unieke plek, laten ons droog vallen, verkennen de plaat en nemen zo veel mogelijk mee van wat de zee voor onze voeten heeft gelegd. We sjouwen ons af en toe de pleuris, maar tegelijk voelt het als een enorme eer om te mogen doen. Want je ziet dat je daadwerkelijk iets kunt doen om de aarde mooier te maken. Zo doe je Wad!

Praktische info

Covid-19: Om elkaar meer ruimte te geven aan boord, varen we met minder gasten. Ook vragen we nu iedereen zelf eten mee te nemen. Wij zorgen wel voor koffie, thee en vers (zoet) drinkwater. Verder houden we ons aan de regels van het RIVM.

Vertrek- en aankomsthaven: Lauwersoog, soms is het mogelijk om op de terugweg op Schiermonnikoog af te stappen, zie hiervoor de agenda. Bij zelfstandig aangemelde groepen kan dit altijd, zij kunnen ook vanaf Schiermonnikoog vertrekken. Er is plaats voor max. 8 aanmeldingen. Je kunt dus deze tocht dus ook met een eigen groepje boeken.  Prijs v.a. € 120,– p.p. Met dit bedrag steun je het werk van Doe eens Wad.

De tochten plan ik naar aanleiding van de tijden van Laag Water Lauwersoog. Vertrek is 4-5 uur voor laag water en aankomst 4-5 uur na laag water, afhankelijk van windkracht en -richting. Drie dagen voor vertrek ontvangt je, naar aanleiding van het weerbericht, de laatste informatie over de tocht, zodat je al een beetje een idee hebt wat je te wachten staat.

Heb je zelf een groepje waarmee je deze tocht wilt doen? Neem dan contact op, in overleg kiezen we een geschikte datum.

Reserveren

Prijs: € 120.00