Samen de wereld mooier maken

Altijd Wad

Ik (Nienke Dijkstra, 1969) heb in mijn leven veel verschillende werelden mogen werken. De wereld van topsport, de wereld van theater, de wereld van training, de wereld van grote zeilschepen… Ik ging altijd onderzoekend op weg, nieuwsgierig naar de horizon en wat daar achter zou liggen. In iedere wereld leerde ik mijzelf beter kennen. Ze leerden mij te zien dat ik kan bijdragen aan dé wereld, gewoon door wie ik ben en wat ik kan. Hoe divers de groepen waarmee ik werkte ook waren, als je kwaliteiten op elkaar afstemt, is er veel meer mogelijk dan je van te voren ooit had kunnen bedenken. Op deze manier kunnen we samen de wereld mooier maken geeft plezier en geluk. Daar ben ik van overtuigd.

In mijn leven ben ik altijd bezig geweest met het realiseren van dromen. Dat begon al met mijn wensen als kind om net als mijn opa, die uit een echte schippersfamilie kwam, op alle zeilschepen te kunnen varen en om later naar de theaterschool te gaan. Op mijn 21ste  begon ik te varen als schipper met groepen op grote zeilschepen. Ik haalde mijn groot vaarbewijs, deed de zeevaartschool en op mijn 29ste rondde ik de theaterschool af.   

Leven van theater
In het theater maakte ik eigen producties. Ik speelde in New York, op het Oerol festival op Terschelling, het Boulevard Festival in Den Bosch en op vele andere plaatsen in binnen- en buitenland. Ook werkte ik bij de PeerGrouP, het locatietheatergezelschap van Noord-Nederland. Internationaal werkte ik veel voor de Europese Commissie. Voor hen ontwikkelde en leidde ik internationale trainingen en coachingstrajecten. Ik kan er eindeloos van genieten om samen iets neer te zetten.

IMG_4232
IMG_5126
previous arrow
next arrow

De aantrekkingskracht van zee
Maar het water bleef roepen. Als schipper en kapitein voer ik op de Waddenzee, de Noordzee en de Oostzee met grote traditionele zeilschepen. Aan boord begeleidde ik diverse nationale en internationale groepen, variërend van de top van het bedrijfsleven tot justitiejongeren en vakantievierders. Voor mij waren ze allemaal even welkom en waardevol. 

Doe eens Wad

In 1999 startte ik met Doe Eens Wad, waarmee ik al mijn ervaringen én visie van samen de wereld mooier maken in de praktijk breng. Ik heb in alle rangen, afdelingen en werelden gezien hoe we samen bergen kunnen verzetten. De wereld is veel te mooi om haar dat te  onthouden.

In de loop der jaren heb ik gezien en ervaren hoe rijk het Waddengebied is en hoeveel moois de zee met mensen doet. Niet voor niets staat dit gebied op de werelderfgoedlijst van Unesco. De schoonheid en kracht van dit gebied laat ik je graag ervaren en we werken met wat de natuur met ons doet. Ik werk bij voorkeur met kleine groepen. Hierdoor krijg je echt een unieke natuurbeleving. 

Al vele onderzoeken hebben uitgewezen dat de zee mensen goed doet. De zee brengt mensen dichter bij zichzelf, werkt verhelderend en inspirerend. De zee beoordeelt en veroordeelt niet, op zee kun je zijn.

Meer weten? Klik op één van de onderstaande knoppen om verder te lezen.

Over Doe eens Wad

Meer informatie

De Raaf

Meer informatie

De Waddenzee

Meer informatie

Samen met...

Binnenkort te lezen