Samen de wereld mooier maken

Droogval tocht

Zaterdag 22 juni, 2024 - (5 personen)

Laag Water om 17.43 uur
Vertrek 3 uur voor Laag Water en aankomst 3 uur na Laag Water.

Scroll naar onderaan de pagina om te reserveren.

Op het Werelderfgoed Waddenzee gebeurt iets magisch: Het krachtenspel van de zon en de maan met de zee wordt hier zichtbaar. Waar het ene moment overal nog water is, is het volgende moment overal land. Als je op het juiste moment op de juiste plek bent, kun je dit beleven en met eigen ogen zien. Na deze tocht weet je waarom de Waddenzee een Unesco Werelderfgoed is.

Bij Lauwersoog gaan we met de Raaf, een stoere vissermanschouw, door de sluis en zeilen de Waddenzee op. Op de juiste plaats varen we het schip vast, gooien we het anker uit en zien hoe de zee zich steeds verder terug trekt en het land tevoorschijn komt. Tijd om van boord te gaan en dit land te verkennen: lopen op de bodem van de zee. Hier laten we je de geheimen van het Wad zien en de karakteristieken die haar tot een Werelderfgoed maken. Als de zee terugkomt, gaan wij weer aan boord. Je ziet hoe het land langzaam weer onder de zeespiegel verdwijnt.

Praktische info

Vertrek- en aankomsthaven: meestal Lauwersoog maar ook Schiermonnikoog kan, zie hiervoor de agenda. De tocht gaat door v.a. 4 deelnemers. Er is plaats voor max. 8 deelnemers. Je kunt dus deze tocht dus ook met een eigen groepje boeken. Prijs v.a. € 105,– p.p. bij individuele deelname en v.a.€ 795,– als je met een eigen groep komt.
Wij zorgen voor koffie, thee en vers drinkwater, we vragen je om zelf eten mee te nemen. Als je als groep boekt, kunnen wij (tegen meerprijs) zorgen voor een ruime voorraad lekker eten en drinken aan boord.
N.B. Met jouw bijdrage steun je het werk van Doe eens Wad. Zo maken we samen de wereld mooier 🙂

De tochten plan ik naar aanleiding van de tijden van Laag Water Lauwersoog. Het vertrek is 3 uur voor laag water en de aankomst 3 uur na laag water. Drie dagen voor vertrek ontvangt je, naar aanleiding van het weerbericht, de laatste informatie over de tocht, zodat je al een beetje een idee hebt wat je te wachten staat.

Heb je zelf een groepje waarmee je deze tocht wilt doen? Neem dan contact op, in overleg kiezen we een geschikte datum.

Aanmelden

Je kunt je voor deze tocht ook als groep aanmelden. In overleg plannen we een datum en stellen we het programma samen. Zowel Lauwersoog als Schiermonnikoog zijn mogelijk als haven van aankomst/vertrek.

Reserveren

Prijs: € 105.00

  Ondervind je problemen bij het reserveren, stuur dan de gevraagde gegevens naar info@doeeenswad.nl of bel mij: 06-14315932

  Reviews

  Twee superleuke dagen

  Door Yvonne Sloot

  Twee superleuke dagen beleefd aan boord van De Raaf. Een hele bijzondere wereld, het wad. Fascinerend om te zien hoe het water zich terugtrekt en om over de bodem van de zee te lopen. Onverwacht ontdek je allerlei soorten leven in het zand.
  De weidsheid, de wind (en de regen!), het zeilen: zo mooi!
  Waardevol om plastic te rapen en je zo bewust te worden van deze kwetsbare natuur.
  Nienke is een bijzonder kundige en ervaren schipper. Zij zorgt voor een hele fijne sfeer aan boord.
  Dankjewel Nienke!
  Tot de volgende keer!

  Warm aanbevolen!

  Door Pauli van Engelen

  Warm aanbevolen! Nienke is een rustige schipper die vol vertrouwen zelf zeilt of de gasten laat zeilen. Ze ondersteunt waar nodig en houdt volledig het overzicht. Door haar houding vormt ze een bedding voor de groep. Voor iedereen die iets of niets wil, is er wel iets mogelijk. Het schip werd zo al snel een knus huis, waarin we heerlijk de elementen konden ervaren. We hadden een prachtig weekend met meditatie aan boord en op het wad. Dank je Nienke, liefs Pauli van Engelen