Samen de wereld mooier maken

Zilte zee, neem mij mee

As verstrooien op zee

De zee is een prachtige plek om te ervaren dat je ondanks de scheiding door het overlijden, beide nog steeds deel uit maakt van het hele grote geheel. De zee kan louterend werken, ze kan je steunen en dragen in dit verlies. Daarom nemen we de tijd voor deze tocht zodat er ruimte is voor meer dan alleen de verstrooiing op zich. Het kan een moment zijn om de dingen nog te zeggen of te vertellen waar je eerder niet aan toegekomen bent of die je toen nog niet zag. Een moment om te delen, om uit te wisselen of om juist even alleen en stil te zijn.

De invulling van deze tocht is aan jullie, maar ik denk graag met je mee. Je kunt bijvoorbeeld de as verstrooien in een (brandende) mand en met wensen naar zee te laten gaan. Of droogvallend op een zandplaat een zandkasteel of zandsculptuur bouwen waarin de as een plek krijgt, of tekeningen of teksten in het zand maken waarin de as verwerkt wordt. Met het opkomende water zal de zee alles meenemen.

Praktische info

In een voorgesprek bespreken we rustig de wensen en bekijken we de mogelijkheden. Soms komen we direct tot een plan, soms moet iedereen even alles laten bezinken en moet het plan even rijpen. Dit is immers iets wat niemand dagelijks doet en wat je maar één keer kunt doen. Gezamenlijk komen we tot een plan en kiezen een datum. Voor de verstrooiing trekken we minimaal een dagdeel uit, bijvoorbeeld met opkomende of ondergaande zon of eventueel ’s nachts. 

Ook voor het markeren van andere bijzondere momenten kan het Wad een prachtige omgeving zijn, er zijn tal van mogelijkheden. Ik denk en kijk graag met je mee. Afhankelijk van jullie wensen stellen we vooraf een prijs vast.

Voor meer informatie kun je via het reserveringsformulier of vrijblijvend telefonisch contact opnemen: 06-14315932 

N.B. Met jouw bijdrage steun je het werk van Doe eens Wad. Want 1/3 van jouw bijdrage gebruik ik om anderen in beweging te brengen zich in te zetten voor een structurele aanpak van de plastic soep in het Werelderfgoed Waddenzee. Zo kun je zelfs na je dood de wereld nog mooier maken.

 

Reserveren

Prijs: €

  Reviews

  Mooier kan dit eervolle afscheid niet zijn

  Door Mieke Jacobse

  Evert, mijn man, vader van onze vier kinderen, schoonvader en opa van 9 kleinkinderen… Zo lief, zo begaan met de natuur, betrokken bij de wadden en altijd gericht op duurzaamheid overleed op 22 mei 2022. Hoe gaan we hem de vrijheid geven en weer een laten worden met de natuur? Zeilend met inspanning van de kleinkinderen en kinderen op de Najade, is heerlijk om hart en hoofd met elkaar in evenwicht te brengen. Op een mooie plek konden we droogvallen. De tijd was daar om met elkaar de as uit te strooien op een zandbank versiert met harten en vormpjes en geultjes, getrokken in het natte zand.
  Bij de eerste beweging van het loskomende schip rolt een golf over de zandbank… Evert is terug in de natuur en een met de elementen. Mooier, passender en betekenisvoller voor hem en ons gezin kan dit eervolle afscheid niet zijn.
  “Gaan we nog een keertje hiernaartoe zeilen oma?”
  Dankzij de deskundige organisatie van Nienke Dijkstra voel ik me enorm gesteund en door haar zorgzame en attente begeleiding heb ik alle ruimte ervaren om deze laatste stap in het afscheid van Evert de mooiste te laten zijn, zo perfect passend bij wat Evert belangrijk vond.
  Dank aan de bemanning van de Najade en speciaal aan Nienke Dijkstra.