Samen de wereld mooier maken

Zilte zee, neem mij mee

Bijzondere asverstrooiingen

De zee is een prachtige plek om te ervaren dat ondanks de scheiding door het overlijden, je beiden nog steeds deel uit maakt van het hele grote geheel. De zee kan louterend werken, zij kan je steunen en dragen in dit verlies. Daarom nemen we de tijd voor deze tocht zodat er ruimte is voor meer dan alleen de verstrooiing op zich.

Het kan een moment zijn om de dingen nog te zeggen of te vertellen waar je eerder niet aan toegekomen bent of die je toen nog niet zag. Een moment om te delen, om uit te wisselen of om juist even alleen en stil te zijn.

Hoe? Er zijn tal van mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld de as verstrooien in een (brandende) mand en met wensen naar zee te laten gaan. Of droogvallend op een zandplaat een zandkasteel of zandsculptuur bouwen waarin de as een plek krijgt. Tekeningen of teksten in het zand maken waarin de as eventueel verwerkt wordt. Met het opkomende water zal de zee alles meenemen.

Praktische gegevens:

In een voorgesprek gaan we samen om tafel de wensen en bekijken de mogelijkheden. Soms komen we direct tot een plan, soms moet iedereen even alles laten bezinken en moet het plan even rijpen. Dit is immers iets wat niemand dagelijks doet en wat je maar één keer kunt doen. Gezamenlijk komen we tot een plan en kiezen een datum. Voor de verstrooiing trekken we minimaal een dagdeel uit (ook met opkomende of ondergaande zon of ’s nachts is mogelijk). Op de dag van de verstrooiing zullen de wind, de zee en het wad ook een duit in het zakje doen. Op welke manier is nooit te voorspellen, maar dat het past is zeker.

Het schip is zo gebouwd dat je vanuit de kuip het water kunt aanraken,  je kunt zo echt de as in het water leggen, samen met bloemen, kaarsjes, bootjes, net wat je wilt.

Ook voor het markeren van andere bijzondere momenten kan het Wad een prachtige omgeving zijn, er zijn tal van mogelijkheden. Ik denk en kijk graag met je mee.

Reacties van anderen:

– “Prachtig om dit zo op het ritme van het getij te doen.”
– “Alle rust, alle vertrouwen. Dit blijft ons bij.”
– “Zilt, nat en zielsgelukkig dat we dit zo hebben kunnen doen!”

Afhankelijk van de wensen stellen we vooraf de prijs vast.
Voor meer informatie kun je via het reserveringsformulier of telefonisch vrijblijvend contact opnemen.

Reserveren

Prijs: €