Samen de wereld mooier maken

Zaterdag 29 juni 2019 – Opening Dag van het Wad: Zingen voor de jarige Waddenzee

Tijdens de Dag van het Wad, in het weekend van 29 en 30 juni 2019 vieren we dat de Waddenzee 10 jaar haar Werelderfgoed status heeft. Dat is een feest waard. Tal van mensen organiseren activiteiten om mensen te laten genieten van de schoonheid en uniciteit van dit gebied. Daarom organiseert Doe eens Wad de openingsactiviteit, die de jarige zelf volop in het zonnetje zet.

Op zaterdagochtend 29 juni 2019 om 9.30 uur staan we met 100 tot 250 mensen op de dijk bij Lauwersoog achter ‘t Ailand. Oog in oog met de Waddenzee, genieten we van het uitzicht en staan stil bij wat de Waddenzee voor ons betekent. We realiseren ons wat wij haar af en toe aan doen met onze interesse en liefde voor haar en hoe zij ons af en toe om de oren slaat.
Vervolgens doen we allemaal een belofte aan de Waddenzee; de burgemeesters van de Waddengemeenten voorop. Wat ga jij het komend jaar doen voorde Waddenzee? Iets heel concreets waar de Waddenzee mooier en of beter van wordt. Bijvoorbeeld het oplaten van ballonnen verbieden, of iets m.b.t. de containerramp, of gewoon zelf tenminste één vuilniszak vol afval opruimen.
Daarna zingen we samen voor de jarige Waddenzee: “Lang zal ze leven…”, in canon, meerstemmig, met begeleiding, net wat past.
Tot slot is er koffie met taart zoals dat hoort op een verjaardag.
Voor de deelnemers zijn er juten jutzakjes. Hiermee gaat iedereen op pad, genieten van het gebied en onderweg ruim je afval op dat je tegen komt. Zo laten we samen aan het einde van het weekend het Werelderfgoed Waddenzee nog iets mooier en schoner achter, als dank en cadeau aan haar. Om 10.30 uur geeft de Raaf hiervoor het startsein, zij zeilt dan vanaf ’t Ailand de Waddenzee op om daar te gaan opruimen.

Dit jaar kun je ook meedoen op onderstaande locaties, zo omarmen we samen het Werelderfgoed Waddenzee.

Praktische gegevens:
– Verzamelen vanaf 9.15 uur bij ’t Ailand, Haven 49 A te Lauwersoog
of  bij het Afsluitdijk Wadden Center, Afsluitdijk 1c te Kornwerderzand
of op het Groene Strand op West-Terschelling
of speciaal voor studenten, om 10.15 bij café de Kalkman, Dykstrjitte 2 te Wierum, inclusief wadlooptocht, hier graag vooraf opgeven bij Wadloopcentrum Fryslan

Voor alle plaatsen geldt: de eerste 50 deelnemers krijgen gratis een Doe eens Wad juten jutzakje (t.w.v. € 7,50)
Deze activiteit is in samenwerking met o.a. ‘ t Ailand, Afsluitdijk Wadden Center, Wadloopcentrum Fryslan, St. de Milieujutter Terschelling, Merk Fryslan, Visit Wadden en de Dag van het Wad en wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Europese Unie en de Interreg partners